Суд викликає Саакашвілі на допит у справі екс-бійців

Суд викликає Саакашвілі на допит у справі екс-бійців "Беркуту"

Укрінформ
Святошинський районний суд Києва викликає лідера партії "Рух нових сил" та екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на допит у справі екс-"беркутівців".

Про це заявив адвокат екс-бійців підрозділу "Беркут" Олександр Горошинський, повідомляє "112 Україна".

"Сьогодні за клопотанням сторони обвинувачення суд прийняв рішення про виклик на допит Саакашвілі. До клопотання сторони обвинувачення була приєднана заява Саакашвілі про те, що він бажає прибути до суду, щоб дати показання, і ці свідчення, за його словами, стосуються італійського відео, де фігурують грузинські снайпери і вказують на Саакашвілі як особу, причетну до цих подій. Тому суд прийняв таке рішення, ми з ним згодні. Сторона захисту ставила питання про допит Саакашвілі після допиту свідків-громадян Грузії з тим, щоб було про що говорити. Але було прийнято рішення, і 13 лютого, сподіваємося, що Саакашвілі прийде і дасть відповідні свідчення", - сказав адвокат.

Читайте також: Справа екс-командира взводу київського "Беркута" вже у суді

Як повідомлялося, на одному з італійських телеканалів продемонстрували документальний фільм, в якому троє громадян Грузії розповіли, що були завербовані у 2013 році та стріляли і в правоохоронців, і в учасників Революції гідності під час подій на Майдані в 2014 році.

Ці відеоматеріали використовували адвокати екс-президента України Віктора Януковича як докази сторони захисту в процесі з обвинуваченням його в державній зраді.

Святошинський рай суд Києва задовольнив клопотання захисту екс-"беркутівців", обвинувачених у масовому вбивстві активістів у центрі Києва 20 лютого 2014 року щодо допиту двох громадян Грузії, які можуть бути свідками того, як невідомі снайпери обстрілювали учасників Революції гідності і правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-