Справа екс-командира взводу київського

Справа екс-командира взводу київського "Беркута" вже у суді

Укрінформ
Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира взводу київського полку "Беркут" за фактами злочинної протидії акціям протесту.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"У ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів для обвинувачення колишнього командира взводу №2 оперативної роти №4 полку міліції особливого призначення "Беркут", підпорядкованого ГУ МВС України в м. Києві, у незаконному, на виконання явно злочинного наказу, вчиненому групою осіб, перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою із застосуванням фізичного насильства, та умисному перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих діями", - йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт стосовно колишнього командира взводу київського полку "Беркут", за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365 (в редакції від 07.04.2011), ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України, 29.01.2018 спрямовано для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва.

Вказується, що Департамент спецрозслідувань ГПУ продовжує розслідування з метою встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до перешкоджання проведенню зборів та мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в м. Києві, а також за іншими фактами злочинної протидії акціям протесту.

"За цим епізодом протидії протестним акціям повідомлено про підозру загалом 20 особам, у тому числі колишнім президенту України, секретарю Ради національної безпеки і оборони України та його заступнику, голові КМДА, начальнику ГУ МВС України в місті Києві, його заступнику та іншим правоохоронцям", - нагадали у відомстві.

Читайте також: Справа Беркута: суд допитав родича загиблого на Майдані

За результатами досудового розслідування у суді з березня 2015 року слухаються обвинувальні акти стосовно: екс-голови Київської міської державної адміністрації, двох заступників командирів полку МОП "Беркут", двох командирів та заступника командира різних рот ПМОП "Беркут", з грудня 2016 року - щодо колишнього начальника управління громадської безпеки київської міліції, з червня 2017 року щодо діючого командира взводу полку поліції особливого призначення ГУ НП в м.Києві. Десять підозрюваних оголошені в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-