Справа Беркута: суд допитав родича загиблого на Майдані

Справа Беркута: суд допитав родича загиблого на Майдані

Укрінформ
Святошинський райсуд Києва у справі п’яти колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» допитав як свідка Юрія Саєнка - рідного брата загиблого на Майдані 20 лютого 2014 року Андрія Саєнка. 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат двох підозрюваних екс-"беркутівців" Стефан Решко.

"Сьогодні у суді відбувся допит потерпілого Юрія Саєнка - брата Андрія Саєнка, який загинув 20 лютого", - сказав адвокат.

Також у ході засідання сторона захисту заявила відвід експерту Харківського інституту судових експертиз, який мав провести балістичну експертизу.

"Він тиждень тому висловився у пресі щодо результатів цієї експертизи, що ставить її під сумнів. Це заборонено і законом, і етикою експертів, тому ми заявили відвід, але це питання суд розгляне під час засідання 13 лютого", - додав Решко.

Він поінформував, що під час засідання у вівторок суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення про дистанційний допит по скайпу одного з потерпілих у справі з міста Луцьк. Також у суді були досліджені матеріали кримінального провадження стосовно загиблого 20 лютого Андрія Саєнка.

Наступне засідання у справі екс-"беркутівців" відбудеться 31 січня о 11.30. 

Читайте також: Справа чотирьох "екс-беркутівців" вже у суді

Як повідомлялося, у травні 2016 року Святошинський суд розпочав розгляд по суті справи проти п’яти колишніх “беркутівців”: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П’ятьом колишнім “беркутівцям” інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та заподіяння тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут" не визнають вини.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-