НАЗК погрожує судом за наклепи про “саботаж”

НАЗК погрожує судом за наклепи про “саботаж”

Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що скарги урядовців на начебто саботаж з боку НАЗК перевірок потенційних держслужбовців є голослівними, і пообіцяли у таких випадках звертатися до суду.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу громадськості та засобів масової інформації, що поширена сьогодні інформація про ненадання Національним агентством з початку року інформації про результати спеціальної перевірки щодо кандидатів на посади в державних органах є абсолютно недостовірною... У Національному агентстві зазначають, що відповідні заяви про саботаж та катастрофічну ситуацію, які цитовані деякими ЗМІ із засідання уряду, є голослівними стосовно роботи агентства. Надалі Національне агентство буде змушене звертатися до судових органів щодо подібних наклепів стосовно захисту власної репутації", - заявили в НАЗК.

У прес-службі повідомили, що за січень 2018 року до агентства надійшло 1008 запитів щодо проведення спецперевірки потенційних службовців, на 748 з яких надіслані відповіді.

Читайте також: НАЗК перевірить декларації трьох депутатів і військового прокурора Кулика

"Звертаємо увагу, що тільки в період з 29 по 30 січня до Національного агентства надійшло 246 запитів на проведення спеціальної перевірки, ще 70 запитів від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України було отримано сьогодні, 31 січня 2018 року", - розповіли в НАЗК.

Всього за минулий рік проведено 8398 перевірок.

Водночас у НАЗК зазначили, що відповідно до Порядку проведення спецперевірки стосовно претендентів на посади держслужбовців та посади з підвищеним корупційним ризиком НАЗК є одним із 9 державних органів, які проводять таку перевірку у своїй частині.

Раніше повідомлялося, що під час засідання Кабінету міністрів Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману поскаржилися, що спеціальна перевірка кандидатів у держслужбовці затягується через те, що НАЗК не робить свою частину роботи.

Гройсман заявив, що підпише відповідне звернення уряду для прискорення спецперевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-