У Єврокомісії знову закликали Київ скасувати е-декларації для антикорупційників

У Єврокомісії знову закликали Київ скасувати е-декларації для антикорупційників

Укрінформ
У Єврокомісії вкотре розкритикували законодавчу вимогу в Україні щодо подання електронних декларацій представниками громадянського суспільства, що займаються боротьбою з корупцією.

Про це заявив керівник групи підтримки України у Єврокомісії Петер Вагнер на слуханнях "Громадянське суспільство в Україні після революції Євромайдану. Виклики та можливості", які пройшли у вівторок в рамках українсько-польського тижня у Коледжі Європи (м. Брюгге), повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Бельгії.

"Електронне декларування, запроваджене для представників громадянського суспільства в Україні, для нас є абсолютно хибним рішенням. І ми наполягаємо, щоб воно було змінено", - наголосив представник Єврокомісії.

Вагнер наголосив, що громадянське суспільство в Україні набуло значного розвитку, впливу та є надзвичайно відкритим для європейських партнерів.

Він також визначив три сфери, де роль і наполягання громадянського суспільства відіграли вирішальну роль у проведенні реформ.

За оцінками представника Єврокомісії, йдеться про реформу сектора енергетики, сфери державних закупівель через систему ProZorro, а також закупівлю ліків через міжнародні організації.

Як наголосив Вагнер, активність громадянського суспільства в Україні дозволила заощадити багато коштів державного бюджету.

Читайте також: Е-декларації для антикорупційників: стало відомо, коли "венеціанка" може дати висновок

Як повідомляв Укрінформ, згідно із законом від 23 березня 2017 року "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб", особи, які "отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм (проектів) технічної або іншої, в тому числі безповоротної, допомоги у сфері запобігання, протидії корупції як безпосередньо, так і через третіх осіб або будь-яким іншим способом, передбаченим відповідною програмою (проектом)", зобов’язані з 1 січня 2018 року подавати е-декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-