Герої Крут у січні 1918-го відступили, але виграли тривалу історичну війну - Президент

Герої Крут у січні 1918-го відступили, але виграли тривалу історичну війну - Президент

Укрінформ
Жоден народ Центральної та Східної Європи не вів такої запеклої і тривалої оборонної війни за незалежність, як українці.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час урочистостей у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації з нагоди 100-річчя бою під Крутами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хоча герої Крут тоді відступили зі станції, але тривалу історичну війну вони виграли. Бо завдяки, в тому числі, і подвигу крутян постала-таки незалежна Україна. І ті учасники бою, хто вижив, продовжили боротьбу за самостійність у лавах Армії УНР. І жоден з народів Центральної чи Східної Європи, які відродили своє державне життя на руїнах імперій, не вів настільки запеклої і тривалої оборонної війни за незалежність, не виборював свободу такою дорогою ціною, як ми, українці, - тоді і тепер", - заявив глава держави.

Читайте також: Ціна російської агресії проти України лише зростатиме - Порошенко

Він також зазначив, що бій під Крутами є однією із численних битв одвічного «хрестового походу» Росії проти України.

"Але Крути в просторі та часі буття українського народу посідають надзвичайно важливе місце. Ця назва, як писав Улас Самчук, «врізьбилася у наше народне єство, у наш дух і нашу плоть»,  - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-