Ціна російської агресії проти України лише зростатиме - Порошенко

Ціна російської агресії проти України лише зростатиме - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що ціна російської агресії проти України лише зростатиме, оскільки країни Заходу продовжують політику санкцій.

Про це він сказав під час урочистостей з нагоди 100-річчя бою під Крутами у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росіяни скаржаться, що "американський санкційний принтер сказився і штампує відповідні рішення, стрімко задираючи криву каральної статистики вгору". Але, як на мене, сказилися не у Вашингтоні, а в іншій столиці, на протилежній півкулі. А те, що ціна російської агресії проти України лише зростатиме, - це вже аксіома. І результат роботи наших дипломатів", - сказав Порошенко.

Він додав, що маючи перед очима гіркий досвід отаманщини часів Української національної революції, ми даємо відсіч і будь-яким спробам посіяти в країні хаос та анархію.   

Читайте також: Військовому інституту телекомунікацій присвоїли ім’я Героїв Крут

"Розуміємо, принаймні в більшості своїй, що консолідація всіх українців на фоні найнебезпечнішої зовнішньої загрози, яка походить від Росії, є головною передумовою нашої перемоги", - зауважив Порошенко.

Президент привітав усіх із сотою річницею великої української звитяги під Крутами.

"Хай же вони (герої Крут - ред.) правлять за приклад кожному з нас: воїнам, волонтерам, молоді, політикам", - додав Порошенко. 

Він наголосив, що події сторічної давнини ми вшановуємо не лише в рамках політики національної історичної пам'яті, а "робимо висновки і страхуємося від повторення помилок".

Президент також подякував воїнам, які захищають Україну від російських агресорів.

Як повідомлялося, Україна сьогодні відзначає День пам'яті Героїв Крут.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова. Проти 4-тисячного більшовицького загону петроградських і московських червоногвардійців виступили близько 300 бійців Студентського куреня, 250 - Першої української військової школи та майже 40 гайдамаків. Бій тривав до вечора, було відбито кілька атак, бойові втрати становили до 300 убитих, поранених, полонених. 

Фото прес-служби Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-