Посол Франції привітала визволення Савкова з полону бойовиків

Посол Франції привітала визволення Савкова з полону бойовиків

Укрінформ
Посол Республіки Франція в Україні Ізабель Дюмон привітала визволення українського військовослужбовця Романа Савкова з полону бойовиків та закликала докласти зусиль для звільнення інших полонених.

Про це вона написала на своїй сторінці у Twitter.

"Звільнення Романа Савкова – чудова новина! Потрібно продовжувати зусилля задля звільнення всіх полонених", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 24 січня з полону бойовиків було звільнено старшого солдата 92-ї бригади Романа Савкова.

Перед цим, 15 січня, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Президент Петро Порошенко вирішив помилувати громадянку, яка скоїла тяжкий злочин проти України, щоб дати імпульс наступній хвилі визволення українських заручників.

Читайте також: “Л/ДНР” залякують населення наступом, агітуючи іти в “армію”

27 грудня 2017 року на Донбасі відбулося масштабне визволення заручників - з окупованої території повернулися 73 українці, натомість українська сторона передала бойовикам в ОРДЛО 233 особи.

Після незаконного затримання в Москві власного кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка Ізабель Дюмон заявляла, що уряд Франції стежить за його справою та занепокоєна його арештом. 

Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуте звинувачення у "шпигунстві". 

18 січня 2018 р. Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Сущенка на рішення суду першої інстанції про продовження терміну утримання його під вартою до 30 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-