Із українських законів виключать термін

Із українських законів виключать термін "інвалід"

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон щодо виключення із українського законодавства та вжитку терміну "інвалід".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав закон України № 2249 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", прийнятий Верховною Радою України 19 грудня 2017 року. Метою закону є продовження роботи, розпочатої урядом на виконання указу Президента України від 3 грудня 2015 року № 678 "Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю", щодо виключення із законодавства України та вжитку терміну "інвалід" і заміни його терміном "особа з інвалідністю", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Столична служба зайнятості з початку року працевлаштувала 279 осіб з інвалідністю

Цим документом вносяться зміни до 37 законів України, в положеннях яких слова "інвалід", "дитина-інвалід" та "інвалід війни" замінено, відповідно, словами "особа з інвалідністю", "дитина з інвалідністю" та "особа з інвалідністю внаслідок війни".

Таким чином, закон приводить норми діючого законодавства у відповідність до положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Крім того, запроваджуючи у вжиток термін "особа з інвалідністю", перш за все, акцент робиться на людині, а не на її інвалідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-