До корупційних схем у Міграційній службі можуть бути причетні суди - НАБУ

До корупційних схем у Міграційній службі можуть бути причетні суди - НАБУ

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро продовжує розслідування щодо ймовірних корупційних схем у Державній міграційній службі.

Про це повідомив у коментарі журналістам заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

"НАБУ продовжує розслідувати, але враховуючи, що нашого детектива розкрили, ми робимо це слідчим шляхом", - сказав він.

На думку Кривенка, до впровадженням схем з незаконного отримання українського громадянства можуть бути причетні представники правоохоронних органів та судів.

Спільна слідча група детективів і прокурорів дійшла висновку, що іноземці часто отримують паспорти громадян України на підставі судових рішень, а справи супроводжує один і той самий адвокат, розповів Кривенко.

"Ми аналізуємо базу із 50 тисяч громадян, які отримали за останні роки українське громадянство. По кожній особі ми з'ясовуємо чи правомірно вона отримала громадянство",- зазначив він.

Читайте також: Луценко заявив, що публічне зведення рахунків з НАБУ було помилкою

Як повідомлялося, 29 листопада під час документування "одного з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України" оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ затримали детектива Національного антикорупційного бюро, який працював під прикриттям. Таким чином, як заявили в Бюро, ГПУ та СБУ зірвали спецоперацію з виявлення організованого злочинного угруповання у складі нинішніх та колишніх працівників центрального апарату та територіальних підрозділів ДМСУ, яка тривала з квітня 2017 року.

Водночас у Генпрокуратурі вважають неприпустимим те, що детективи сплановано провокували чиновницю ДМС на отримання хабара. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо першого заступника голови ДМС Діни Пімахової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-