Ноздровська займалася багатьма справами щодо розкриття корупції - Чаплига

Ноздровська займалася багатьма справами щодо розкриття корупції - Чаплига

Укрінформ
Убита правозахисниця Ірина Ноздровська займалася не лише «справою Россошанського», а й багатьма іншими, пов'язаними з розкриттям корупції.

Про це заявив представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига в ефірі каналу «112. Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Найвідоміша справа  - «справа Россошанського» і ще одна справа стосовно дитини її (Ноздровської - ред.) сестри. Як правило, співпраця з офісом полягала в тому, що вона зверталася до нас для того, щоб ми делегували моніторів на судове засідання», - заявив Чаплига, відповідаючи на запитання, як співпрацював Офіс Уповноваженого з Іриною Ноздровською. 

Представник Уповноваженого наголосив, що вбита правозахисниця вела не лише ці справи. 

«Вона також займалася багатьма справами, пов'язаними з розкриттям корупції і так далі. Можна сказати, що вона була дійсно правозахисником, незважаючи на те, що сьогодні розгорнулася вже якась брудна кампанія щодо її дискредитації», - заявив Чаплига. 

Читайте також: Адвокати сім'ї Ноздровської мають сумніви щодо версії поліції

Він акцентував, що не може розповісти про багато речей щодо справи Россошанського, «оскільки це таємниця спілкування з Уповноваженим».

«Але, скажімо так, її позиція була досить обгрунтованою і правовою, але стосовно того, що ... Россошанські сильно ненавиділи Ірину, то більше у них було претензій до суддів, ніж до самої Ірини. Їм здавалося, що судді несправедливо розглядали справу. Але це суб'єктивно», -  наголосив Чаплига. 

Відповідаючи на запитання, чи є політика у справі Ноздровської, представник Уповноваженого відповів: «Принаймні її намагатимуться шукати». «Звичайно, що тільки суд може про це сказати, до цього це все припущення, теорії і змови», -  резюмував Чаплига.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-