Біометричний контроль на в'їзді в Україну пройшли вже 15,5 тисячі росіян

Біометричний контроль на в'їзді в Україну пройшли вже 15,5 тисячі росіян

Укрінформ
Понад 22,5 тисячі осіб пройшли біометричний контроль при в'їзді в Україну. Із них майже 15, 5 тисячі - громадяни Російської Федерації.

Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Загалом з початку року уже понад 22, 5 тис. осіб пройшли біометричний контроль. Це громадяни 70 країн, які відповідно до рішення РНБО мають проходити цей біометричний контроль. Із цих 22,5 тис. майже 15,5 тис. саме громадяни РФ. Тобто переважна більшість від кількості людей - громадяни сусідньої країни», - заявив Слободян.

За його словами, наразі система біометричного контролю працює ефективно, серйозних проблем не помічено. 

Читайте також: Митники запевняють, що на кордоні з Польщею черг немає

«Якщо говорити про систему саме біометричного контролю, то база тільки почала наповнюватися. І прив'язувати непропуск тих чи інших осіб до системи біометричного контролю наразі не зовсім буде вірно. Звичайно ж, ті, кого ми не пропускаємо, але якщо говорити про біометрію, то результати роботи цієї системи будуть пізніше - коли база вже буде наповнювана і буде з чим порівнювати біометричні дані», -  зазначив Слободян.

Як повідомлялося, 1 січня 2018 року розпочала роботу система фіксації біометричних даних для громадян 71 країни. Але ще 27 грудня Україна запустила тестовий режим біометричного контролю на кордоні з Росією. 

Так, нова система фіксації біометричних даних не тільки дозволяє контролювати термін перебування в країні, але й підключена до баз даних Інтерполу. На кордоні перевіряються паспорта, ID-карти, водійські посвідчення і навіть техпаспорти. Передбачалося, що можуть виникнути технічні проблеми тільки у туристів, які не мають біометричних паспортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-