Глава УГКЦ прокоментував церковний скандал у Запоріжжі

Глава УГКЦ прокоментував церковний скандал у Запоріжжі

Укрінформ
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав прокоментував церковний скандал у Запоріжжі, коли священик Московського патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика.

 За словами предстоятеля, він шокований такою поведінкою священнослужителя.

 «Я цілком не розумію тих аргументів, якими, буцімто спираючись на якісь богословські засади, намагаються виправдати таку поведінку. Ми вважаємо, що не тільки можна, а й потрібно молитися за членів інших Церков України. Думаємо, що не тільки можна, а й потрібно шукати все те, що допомогло б людині наблизитися до Бога, особливо в суспільстві, яке потребує духовної настанови і в якому є так багато болю. Мета священика — полегшити ці страждання. Добрий пастир не засуджує людину, але шукає "загублену овечку"...» — зазначив глава УГКЦ під час прямого ефіру на телеканалі «Еспресо» у п'ятницю, 5 грудня.

Читайте також: Біля Києво-Печерської лаври журналісту погрожували побити камеру

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі служитель Української православної церкви Московського патріархату відмовився відспівувати дворічну дитину, яка загинула через самогубцю, що викинувся з вікна і впав на неї. Священик послався на те, що малюка хрестили в церкві київського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-