У Запоріжжі священик Московського патріархату відмовився відспівати дитину

У Запоріжжі священик Московського патріархату відмовився відспівати дитину

Укрінформ
Небайдужі жителі Запоріжжя зранку 5 січня прийшли з іграшками до церкви Іоана Кронштадського на території обласного туберкульозного диспансеру.

Саме там вчора священик УПЦ МП відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика, пославшись на те, що малюка хрестили в церкві київського патріархату.

Про це повідомляють користувачі соцмереж, і зокрема, запорізький блогер Олексій Мосейко. 

“Ми прийшли разом з двома своїми колегами. Після того як ми поклали іграшки, вийшов священик і, буркотавши собі щось під носа, забрав їх. Він сказав, що ми намагаємося його образити і за уставом церкви не дозволено, аби ляльки лежали перед входом”, — розповів Мосейко.

Напередодні загиблого малюка із Запоріжжя відмовився відспівувати священик Московського патріархату, мотивувавши це тим, що церква, яка проводила обряд хрещення дитини — самозвана. При цьому і архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука УПЦ МП заявив, що його підлеглий зробив правильно.

Читайте також: У харківській багатоповерхівці вибухнула граната, є загиблий

Після того запорізький журналіст і блогер Юрій Гудименко запустив флешмоб #принеси_куклу і закликав усіх небайдужих людей відреагувати на кричущий випадок - “щодня приносити ляльки до храмів УПЦ МП, щоб кожен розумів, що ця Церква зробила”. 

Хлопчик, якого відмовився відспівувати священик МП, загинув через самогубцю, що викинувся з вікна і впав на дитину, що перебувала на вулиці разом із батьком.

За короткий термін пост блогера Гудименка перепостило декілька тисяч користувачів соцмереж, на нього також відреагували представники церков.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-