Тука розповів про дві основні проблеми звільнених заручників

Тука розповів про дві основні проблеми звільнених заручників

Укрінформ
Практично для всіх визволених заручників, які раніше проживали на нині непідконтрольних уряду територіях, найбільшими проблемами наразі є пошук роботи та житла.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб Георгій Тука в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я спілкувався з людьми, які мешкали на неконтрольованій території, вони потрапили в полон за різних обставин, здебільшого, за свою українську позицію. Звісна річ, повертатись їм назад можливості немає. На відміну від певної кількості переселенців, які, покидаючи будинки на неконтрольованій території, вивозили власні речі, кошти, документи, ці люди взагалі нічого не мають. Із проблем на першому місці у всіх - житло. На другому місці - це робота", - сказав Тука.

Читайте також: Звільнені з полону, які перебувать у "Феофанії", забезпечені усім необхідним - Тука

Він також зазначив, що необхідно вирішувати спільно з КМДА питання забезпечення гуртожитком таких людей. З працевлаштуванням, переконаний заступник міністра, буде простіше.

"З тими, з ким я спілкувався, я думаю, не буде великих проблем з працевлаштуванням. Це люди таких цікавих професій - електрозварювальник, будівельник, кухар. Я переконаний, що ми досить швидко допоможемо з роботою", - зазначив він.

Тука додав, що наразі питання забезпечення колишніх заручників у побутовому плані, як закрите - більшою мірою завдяки роботі волонтерів.

Як повідомлялося, 27 грудня були визволені 73 заручники, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. Натомість українська сторона передала "Д/ЛНР" 233 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-