Катастрофа МН17: у ГПУ спростовують намір слідства опублікувати 120 імен

Катастрофа МН17: у ГПУ спростовують намір слідства опублікувати 120 імен

Укрінформ
Заступник генпрокурора Євген Єнін спростував інформацію про наміри Міжнародної слідчої групи 2 січня оприлюднити прізвища 120 осіб, причетних до катастрофи Boeing MH17. 

Про це він написав у Facebook.

"Повідомлення в ЗМІ про нібито намір оприлюднити прізвища міфічних 120 осіб, причетних до збиття малайзійського Boeing МН17, не відповідають дійсності та є нічим іншим, ніж спробою російської пропаганди відволікти увагу від звинувачень в смоленській трагедії", - зазначив Єнін.

Він додав, що уряди України та Нідерландів продовжують координувати зусилля з метою притягнення "винних осіб/держав до відповідальності за вчинення теракту в небі над Донбасом".

Читайте також: Міжнародна слідча група шукатиме в Україні додаткові докази в справі MH17

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Нідерланди у вівторок, 2 січня, оприлюднять імена причетних до загибелі малайзійського Boeing, збитого над Донеччиною . Слідство, наголошувалось у ЗМІ, встановило імена 120 осіб, причетних до організації та виконання теракту проти членів екіпажу і пасажирів цього рейсу.

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-