Звільненим 65 українським заручникам надають меддопомогу

Звільненим 65 українським заручникам надають меддопомогу

Укрінформ
Звільнені 27 грудня 65 українських заручників проходять лікування і реабілітацію у військовому госпіталі і лікарні ДУС через отримані травми.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє Укрінформ.

«Як поінформували мене керівники медичних установ, на сьогодні 24 екс-заручники військовослужбовці проходять медичний огляд і реабілітацію в військовому госпіталі, 41 звільнений (серед них цивільні і військові) знаходиться в лікарні ДУС. В багатьох - є застарілі травми голови, вибиті зуби, що свідчить про катування (багатьох сильно били в перші найважчі дні).... Всім буде надано медичну допомогу, стоматологічні послуги», - зазначила Геращенко. 

Читайте також: Нові переговори про обмін заручників можуть бути найближчим часом - Лутковська

За її словами, Міністерство соціальної політики також опрацьовує всі технічні деталі і найближчим часом звільнені отримають одноразову грошову допомогу. «Команда психологів Вадима Свириденка також вже активно працює зі звільненими і їх родинами», - додала Геращенко.

Разом із тим вона зазначила, що найкращою допомогою для звільнених з полону українців і їх родин буде організація сімейних подорожей і відпочинку. «Тому можна подарувати реалізацію такої мрії», - наголосила віце-спікер.

При цьому вона закликала не забувати про родини тих українців, які продовжують перебували у полоні ОРДЛО, щодо звільнення яких зараз ведеться робота, і надавати їм підтримку.

Як повідомлялось, 27 грудня на Донбасі відбувся обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. Додому повернулися 73 українських заручники. На окуповану територію передали 233 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-