Президент планує

Президент планує "серйозну роботу" з повернення українських політв'язнів з РФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко готує стратегію із повернення з тюрем Російської Федерації українських заручників.

Про це розповіла Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, спілкуючись із журналістами на летовищі у "Борисполі", куди прибули літаки зі звільненими бранцями, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Петро Порошенко планує серйозну провести роботу із повернення наших хлопців, які засуджені й у Росії. Для того збережені російські полонені як додаткова карта, як серйозний аргумент обміняти російських громадян на наших громадян, які знаходяться в Росії. Ця стратегія розробляється і вона буде серйозно втілена в життя", - зазначила парламентарій.

Читайте також: Президент: Сущенко та Сенцов також будуть звільнені з російського полону

Разом з тим, вона нагадала, що на тимчасово окупованій території Донбасу ще залишається 93 українських заручників, і запевнила, що робота щодо їхнього звільнення також ведеться.

"Ведуться перемовини, не можу сказати, що це буде 93 особи, принаймні, 23-25 осіб уже підтверджено сепаратистами, що вони готові для обміну", - підкреслила Луценко, проте не уточнила, за якою формулою планується провести обмін цих людей та приблизні дату, коли такий обмін може бути відбутися.

Читайте також: Франція продовжуватиме допомагати Україні у звільненні заручників - посол

Як повідомляв Укрінформ, у середу із полону так званих "Д/ЛНР" було звільнено 73 українця. У свою чергу, Україна передала ОРДЛО 233 особи.

Із Донбасу звільнені бранці на вертольотах перелетіли до Харкова, а звідти двома літаками вирушили до Києва. Деякі звільнені лишилися в Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-