Франція продовжуватиме допомагати Україні у звільненні заручників - посол

Франція продовжуватиме допомагати Україні у звільненні заручників - посол

Укрінформ
Франція і надалі допомагати Україні звільнити всіх своїх заручників та підтримуватиме сувереніт і територіальну цілісність Української держави.

У цьому запевнила Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон, виступаючи на летовищі в аеропорту "Бориспіль" після повернення разом зі звільненими з полону ОРДЛО українцями з Донбасу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу від імені Французької Республіки та від імені Президента Макрона вам побажати найкращого, повернутися у ваші домівки. І я хочу запевнити, що ми продовжимо працювати для того, щоб усі заручники повернулися додому. І також хочу запевнити, що ми підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність України", - підкреслила дипломат.

Читайте також: Президент подякував Німеччині та Франції за допомогу у звільненні військових з полону

Дюмон також наголосила, що Франція доклала багато зусиль, аби нинішнє звільнення заручників з полону "Д/ЛНР".

"Для вас, для українців, це дуже важливий, дуже особливий день. Повірте, але і для нас, і для мене це дуже-дуже особливий день", - наголосила вона.

Читайте також: Літаки зі звільненими з полону українцями приземлилися в Борисполі

Як повідомляв Укрінформ, у середу із полону так званих "Д/ЛНР" було звільнено 73 українця. У свою чергу, Україна передала до ОРДЛО 233 особи.

Із Донбасу звільнені бранці на вертольотах перелетіли до Харкова, а звідти двома літаками вирушили до Києва. Деякі звільнені лишилися в Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-