Одеський суд пом'якшив запобіжний захід екс-лідеру одеського

Одеський суд пом'якшив запобіжний захід екс-лідеру одеського "Правого сектора"

Укрінформ
Екс-лідеру одеського "Правого сектора" Сергію Стерненку пом'якшили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Судова колегія Апеляційного суду Одеської області розглянула скаргу адвоката екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка на ухвалу суду першої інстанції, який обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за підозрою у причетності до наркобізнесу, і вирішила частково задовольнити її.

"Заслухавши доводи сторін захисту та обвинувачення, судова колегія вирішила скасувати скасувати ухвалу Київського райсуду Одеси про застосування до підсудного Стерненка, якому слідство інкримінує вчинення злочинів за ознаками ч. 5 ст. 27 і ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, запоібіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Колегія суддів частково задовольнила скаргу адвоката Вадима Оксюти і визначила запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 19-ї до 7-ї години терміном до 12 лютого", - озвучив рішення головуючий суддя Котелевський.

Читайте також: В Одесі суд відправив під домашній арешт екс-главу місцевого Правого сектору

Коментуючи судову ухвалу, підсудний Стерненко і його адвокат Вадим Оксюта висловили сумніви у достовірності документальних доказів, наданих судам першої та другої інстанцій.

"Сторона обвинувачення і суди Одеси останнім часом піддають мене та інших громадських активістів незаконним репресіям та ув'язненням. Я впевнений, що по усіх трьох підозрах, які проти мені висунуті, врешті, будуть винесені виправдальні вироки. Бо доказів моєї провини у жодному з кримінальних проваджень просто не існує", - сказав Стерненко.

Читайте також: Багаття під прокуратурою: в Одесі - акція на захист затриманих активістів

Як повідомлялося, Стерненка підозрюють в організацій масових заворушень під час акції протесту проти забудови території Літнього театру в Міському саду Одеси (ч. 1 ст. 294), причетності до наркобізнесу (ч. 3 ст. 307) та  пособництві (ч. 5 ст. 27) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Суд відправив під домашній арешт третього учасника одеського протесту

Підсудного Стерненка було взято під варту з альтернативою більш як півмільйонної застави. Однак це викликало хвилю обурення громадськості, і голова Одеської ОДА Максим Степанов вніс 609 тисяч гривень застави за звільнення Стерненка з камери СІЗО.

Окрім того, днями Експертна рада Мінкультури України ухвалила рішення про те, територія Міськсаду Одеси, включно з Літнім театром, не підлягають забудові. Відповідне рішення міськради має бути скасоване.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-