Багаття під прокуратурою: в Одесі - акція на захист затриманих активістів

Багаття під прокуратурою: в Одесі - акція на захист затриманих активістів

Фото
Укрінформ
В Одесі біля будівлі обласної прокуратури розпочалась акція протесту, учасники якої вимагають закриття кримінальних проваджень стосовно учасників акції проти забудови Літнього театру в Міському саду Сергія Стерненка, Дем'яна Ганула, Ігоря Резуна.

Як повідомляє "Радіо Свобода", в акції бере участь від 50 до 100 людей. 

Листівками з фото затриманих активістів учасники акції обклеїли підігнаний до будівлі прокуратури трейлер, вікна й стіни будівлі. Вони також привезли металеві бочки та дрова, запалили багаття.

Серед вимог протестувальників - відставка прокурора області Олега Жученка та очільника Національної поліції в області Дмитра Головіна.

Як відомо, за звинуваченням «у масових заворушеннях» 18 листопада в Літньому театрі, котрий є невід’ємною частиною історичного ареалу Міського саду, двох активістів заарештували на 60 діб: Сергія Стерненка - із правом на внесення застави у 600 тисяч гривень, Дем’яна Ганула - без права на заставу. Судове засідання у справі Ігоря Резуна, якого також звинувачують за статтею 294 Кримінального кодексу України про організацію масових заворушень, має відбутися 27 листопада.

Фото: Oleksandr Milyukov/RadioSvoboda.Org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-