Суд відправив під домашній арешт третього учасника одеського протесту

Суд відправив під домашній арешт третього учасника одеського протесту

Укрінформ
Приморський  райсуд Одеси санкціонував домашній арест громадського активіста Ігоря Резуна, який брав участь 18 листопада в акції протесту проти забудови території Міського саду.

Про це повідомляє кореспондент  Укрінформу.

"Суд заслухав доводи сторін обвинувачення та захисту, а також пояснення підсудного Резуна, клопотання про взяття його на поруки і постановив ухвалу - обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном 54 доби", - озвучив рішення головуючий суддя Дмитро Осіїк.

Читайте також: Одеський губернатор вніс 600 тисяч застави за активіста, який "кидався" на поліцію

Як повідомлялося, слідство інкримінує підсудному Резуну участь у масових заворушеннях у Міському саду і завдання травми очільнику ГУ НП в області Дмитру Головіну. Засідання суду мало відбутися в п'ятницю, 24 листопада, коли суддя Приморського райсуду Віктор Іванов санкціонував взяття під варту екс-лідера облорганізації "Правого сектору" Сергія Стерненка. Однак суддя відклав слухання клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу на 27 листопада через те, що адвокат не встиг ознайомитись з пред'явленими обвинуваченнями.

Близько ста громадських активістів Одеси у неділю розпочали безстрокове пікетування облпрокуратури, вимагаючи відставки прокурорa облaсті Олегa Жученка та очільника ГУ НП в області Дмитра Головінa і припинення кримінального переслідувaння учасників акції протесту Сергія Стерненка, Дем'янa Гaнулa та Ігоря Резунa.

Екс-лідера облорганізації "Правого сектору" сьогодні звільнено під заставу, яку за нього вніс голова Одеської ОДА Максим Степанов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-