У Держфінмоніторингу заявили, що НАБУ в них обшуки не проводило

У Держфінмоніторингу заявили, що НАБУ в них обшуки не проводило

Укрінформ
У Державній службі фінансового моніторингу України (ДСФМУ) заявили, що 20 грудня представники Національного антикорупційного бюро України жодних обшуків у них не проводили.

Про це інформує прес-служба відомства.

“В Держфінмоніторингу на постійній основі і в майже щоденному режимі відбуваються оперативні наради з представниками різних правоохоронних органів, в тому числі ГПУ, НАБУ, СБУ, Нацполіції та Державної фіскальної служби. Такі наради проходять з метою координації дій Держфінмоніторингу та правоохоронних органів в частині реалізації фінансових розслідувань випадків відмивання коштів та фінансування тероризму (сепаратизму). У свою чергу, повідомляємо, що 20 грудня 2017 р. Держфінмоніторингом ніяких координаційних нарад з жодним правоохоронним органом не проводилось. Ба більше, мабуть, як виключення, саме в цей день жодного представника правоохоронного органу в приміщенні Держфінмоніторингу не перебувало”, - йдеться у повідомленні.

У відомстві поінформували, що 21 грудня 2017 року проводиться чергове засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. "Вказана Рада є консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України та до її складу входять представники всіх правоохоронних і регуляторних органів, а також інших учасників національної системи фінансового моніторингу", - зазначається у повідомленні.

"Зважаючи на зазначене, заяви, що лунали в ЗМІ 20 грудня щодо Держфінмоніторингу, ми розцінюємо як спробу внести деструктив в роботу національного підрозділу фінансової розвідки та його ефективну співпрацю з правоохоронними органами", - уточнили у відомстві.

У НАБУ також наголосили, що жодних слідчих дій у Держфінмоніторингу 20 і 21 грудня не проводили.

"Офіційно повідомляємо, що ані 20 грудня, ані 21 грудня жодних слідчих дій у приміщеннях Державної служби фінансового моніторингу України співробітники НАБУ не здійснювали. Відтак, інформація про здійснення «обшуків» чи «виїмок» у цій установі працівниками НАБУ, яка з вечора 20 грудня наполегливо поширюється низкою народних депутатів, не відповідає дійсності", - уточнили у НАБУ.

У НАБУ поінформували, що 29 листопада 2017 року детективи НАБУ отримали ухвалу суду про надання тимчасового доступу до копій документів, які зберігаються у Держфінмоніторингу. 

"Цю ухвалу направлено на виконання до ДСФМУ 6 грудня. Попередньо узгоджено, що копії документів, зазначених в ухвалі слідчого судді, ДСФМУ надасть НАБУ наступного тижня. Жодних перешкод у проведенні досудового розслідування з боку Держфінмоніторингу не чинилося", - підкреслили у відомстві.

Читайте також: ЄС офіційно продовжив санкції проти Росії

Раніше ЗМІ повідомляли, що 20 грудня представники НАБУ проводили слідчі дії у Державній службі фінансового моніторингу за зверненням захисту екс-президента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-