Геращенко розкрив подробиці про завербованого РФ чиновника Кабміну

Геращенко розкрив подробиці про завербованого РФ чиновника Кабміну

Укрінформ
Член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко стверджує, що завербований спецслужбами РФ працівник Кабінету міністрів Станіслав Єжов працював на Росію щонайменше два роки.

Про це він заявив у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу .

«Наскільки мені відомо, не менше двох років він працював на російські спецслужби, а те, скільки СБУ вело його, мені невідомо або я не хотів би це казати», - зазначив Геращенко.

Він також сказав, що Прем'єр- міністр Володимир Гройсман був поінформований керівництвом контррозвідки Служби безпеки України про те, що в його оточенні є людина, яка «гонить інформацію на Росію». «З цією метою цю людину спеціально дезінформували і перехоплювали його повідомлення, які він робив до Російської Федерації», - наголосив депутат.

Геращенко нагадав, що за держзраду передбачена відповідальність до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялось, 20 грудня співробітники Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб Росії Станіслава Єжова. 

Затриманим виявився заступник керівника протоколу глави уряду Станіслав Єжов.

За інформацією ЗМІ, Єжов супроводжував Гройсмана на всіх міжнародних зустрічах і у всіх поїздках. Також повідомляється, що раніше він працював у посольстві України в США та в Адміністрації президента України.

Читайте також: Дружина "шпигуна з Кабміну" є громадянкою РФ - декларація

Чиновник був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. За завданням російських кураторів та з допомогою спеціального устаткування він збирав інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

Гройсман подякував працівникам СБУ за професійність та пильність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-