Найбільше

Найбільше "джинси" вийшло в Одеській, Луганській областях та Дніпрі - моніторинг

Укрінформ
Найбільше замовних матеріалів у регіональних засобах масової інформації в 2017 році було зафіксовано в Одеській області, Луганській та Дніпрі.

Про це сказала сьогодні на прес-конференції в Укрінформі виконавчий директор інституту демократії імені Пилипа Орлика Світлана Єременко.

"У 2017 році найбільше замовних матеріалів у регіональних ЗМІ вийшло в Одеській області - 30%, у Дніпрі - 20%, Луганській області - 17%, Житомирській області - 13%", - повідомила експерт.

За її словами, дуже помітна у Луганській та Донецькій областях прив'язка до місцевої влади.

"Пан Жебрівський майже не сходить зі сторінок газети "Вісті Донбасу". У Луганській області сайти і газети переповнені інформацією про здобутки Гарбуза. Водночас мало інформації про простих людей та їх потреби", - сказала Єременко.

Вона зауважила, що у регіональних ЗМІ думки подаються надзвичайно незбалансовано.

За словами експерта, від 20 до 30 відсотків у регіональних ЗМІ займає інформація про кримінал, що, на її думку, негативно впливає на свідомість українців.

Водночас, наголосила Єременко, не вистачає у регіональних ЗМІ інформації про реформи, які здійснюються у державі, зокрема медичну та судову, немає й професійних інтерв'ю та пояснень про дії влади.

Читайте також: Телеканали ігнорують теми, пов'язані з воєнними злочинами РФ – моніторинг

Вона також зауважила, що в Україні четвертий рік триває війна, а регіональні ЗМІ практично не дають інформації на цю тему. І лише один відсоток присвячений проблемам переселенців.

Виконавчий директор інституту демократії додала, що регіональні ЗМІ не відображають життя та проблеми військових, поранених. А деякі ЗМІ, наприклад, в Одесі, є явно антиукраїнськими. Так, за її словами, одеський сайт "Таймер" вже не перший рік проводить антиукраїнську політику і на це ніхто не звертає уваги, сайт Ріната Ахметова "Донецкие новости" передруковує інформацію із сепаратистських сайтів, які цитують Путіна та маріонеток Кремля і на це також ніхто не реагує, зауважила Єременко.

Вона повідомила, що було здійснено моніторинг 64 ЗМІ у всіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-