Припинення війни залежить від кожного з нас - глава УГКЦ

Припинення війни залежить від кожного з нас - глава УГКЦ

Відео
Укрінформ
Якщо всі українці, як народ, зрозуміють, що їхня держава перебуває в стані війни, та не намагатимуться перекласти відповідальність за війну на чужі плечі і не житимуть так, ніби війни немає, тоді ми переможемо. 

Таку думку висловив глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в ефірі програми "Відкрита Церква", відповідаючи на запитання про те, що потрібно громадянам робити, аби припинити війну в Україні, інформує прес-служба УГКЦ.

"Війна – це біда номер один у нашому домі. Це щось, що не дає нам можливості вільно рухатися вперед. Сьогодні український народ дуже зранений. Гадаю, що наслідки цієї війни ще не вповні проявилися. За даними міжнародного Червоного хреста і також за нашими даними, на окупованих територіях гуманітарна ситуація втричі погіршилася, порівняно з кількома попередніми роками. І не видно тенденції до покращення. Навіть більше, на Донеччині назріває колосальна екологічна катастрофа. Через затоплення шахт отруюються ґрунтові води. Цілі регіони будуть позбавлені питної води...", – нагадав духовний лідер греко-католиків.

Читайте також: В УГКЦ сподіваються на ухвалення закону про капеланство до літа

На думку глави УГКЦ, щоб припинилася війна, християни насамперед мають молитися за мир. "Мир потрібно виблагати у Господа, потрібно також будувати мир. Треба підтримувати українське військо, тому що наші воїни - це ті, хто захищає мир, навіть зі зброєю в руках. Потрібно лікувати рани, які наносить війна, допомагати тим, хто стали жертвами цієї війни. Нам слід протистояти всякій ненависті й не руйнувати себе зсередини",– переконує Блаженніший Святослав. 

Крім того, на його переконання, щоб цю війну зупинити, ми повинні говорити правду про Україну і на міжнародній арені. Адже ми сьогодні спостерігаємо, зокрема в Європі, що про війну в Україні вже не пишуть газети, не говорять журналісти, її штучно замовчують. Ми всі повинні, особливо в час безвізу, говорити правду про події в Україні. Бо це гібридна війна, яка ведеться не тільки зброєю, а й неправдою.

"Ми повинні вжити всі важелі для припинення цієї війни. Чи всі засоби в нас сьогодні є в руках? Не знаю. Але я переконаний, що від кожного з нас залежить те, щоб війна припинилася", – вважає Блаженніший Святослав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-