Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Онкохворі діти нарешті зможуть отримувати повноцінну допомогу в Україні

Онкохворі діти нарешті зможуть отримувати повноцінну допомогу в Україні

Блоги
Укрінформ
Наразі маю визнати: прем'єр слово дав і слово своє дотримав

Будівництво нового корпусу для онкохворих дітей у лікарні Охматдит тривало останні 7 років. Весь цей час сотні мільйонів гривень – замість того, щоб іти на будівництво – осідали в кишенях Богатирьової, Азарова та низки інших представників старої влади.  

Як результат, замість того, щоб добудований корпус почав працювати в інтересах життя і здоров'я українських дітей, будівництво перетворилося на символ корупції та ганьби.  

Поки можновладці дерибанили кошти, українські онкохворі діти були вимушені їхати лікуватися в Ізраїль, Білорусь (!) чи в країни Європи й Америку. 

Якщо чесно, коли Гройсман рік тому оголосив, що новий корпус буде добудований за рік – особисто мені в це не дуже вірилось: подібну пісню чув, починаючи з 2011 року. 

Однак наразі маю визнати: прем'єр слово дав і слово своє дотримав. 

В експлуатацію введено перший пусковий комплекс лікарні зальною площею 26 тис. кв. м – це сучасні діагностично-лікувальні та лабораторні приміщення. Також буде запущено лінійний прискорювач, КТ, тримодальну систему ОФЕТ-ПЕТ-КТ та МРТ.  

У новому добудованому лікувально-діагностичному центрі лікарі «Охматдиту» зможуть проводити вдвічі більше складних операцій і прийняти в 1,5 раза більше хворих дітей, яким потрібне комплексне лікування. 

Лікувати онкологічні захворювання у дітей будуть з використанням сучасного обладнання та застосуванням новітніх методик, що дозволить зберегти найцінніше – життя дітей. 

За словами Гройсмана, наразі в новому корпусі встановлюються обладнання та меблі, і лікарня буде готова відкрити двері для маленьких онкохворих пацієнтів вже з березня наступного року.  

І найголовніше. Бажаю всім міцного здоров'я, і щоб ми та наші діти НІКОЛИ не скористались послугами цього нового лікувального центру.

ВІктор Таран
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-