Нацрада перевірить «Радио Пятница» через порушення мовних квот

Нацрада перевірить «Радио Пятница» через порушення мовних квот

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку «Радио Пятница» (ДП «Новий Обрій») у зв’язку з порушенням мовних квот на трансляцію в ефірі 30% українських пісень.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 14 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Провівши моніторинг, регулятор виявив, що в ефірі ліцензіата 12 листопада частка пісень українською мовою у проміжку часу з 07.00 до 14.00 становила 29% замість визначених законом 30%.

За інформацією сайту «Ефірне телебачення і радіомовлення в Україні», «Радио Пятница» є столичною недержавною музично-інформаційною радіостанцією, що до 13 лютого 2015 року мала назву Super radio. Разом із «Наше радіо», «Авторадіо», NRJ, Loung FM, Ретро FM, Джем FM і «Голос столиці» названа радіостанція входить до складу радіогрупи «Український медіа холдинг» українського бізнесмена Сергія Курченка, оголошеного в розшук.

Читайте також: Україна не буде змінювати мовну статтю закону «Про освіту» - Гриневич

Як повідомляв Укрінформ, «Радио Пятница» ввійшла у ТОП-5 Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у дотриманні норм щодо частки пісень українською мовою в ефірі за 2017 рік.

В Україні 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно з документом, квота на пісні українською мовою у радіоефірі в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого – 30%, третього – 35%. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого – 55%, третього – 60%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-