НАБУ заявляє, що обшук у Мін’юсті пов'язаний з розтратою 54 мільйонів

НАБУ заявляє, що обшук у Мін’юсті пов'язаний з розтратою 54 мільйонів

Фото, відео
Укрінформ
Обшук у Міністерстві юстиції проводився у рамках справи щодо можливої розтрати 54 млн гривень з безперервною відеозйомкою та у присутності понятих.

Про це розповів керівник підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро Олександр Карєєв у відеокоментарі, оприлюдненому на сайті НАБУ. 

“1 червня 2017 року головним підрозділом детективів було зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовими особами Міністерства юстиції України своїм службовим становищем за ознаками кримінального провадження, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу. У вказаному кримінальному провадженні наслідками є можлива незаконна розтрата суми понад 54 млн гривень за безпосередньої участі службових осіб Міністерства юстиції”, - зазначив він.

За його словами, 6 грудня НАБУ надало до Міністерства юстиції ухвалу слідчого судді щодо необхідності підготувати та видати для тимчасового доступу і подальшої виїмки певний пакет документів, проте 7 грудня до бюро надійшла інформація про те, що частина цих документів знищена, а частину один із працівників міністерства виніс за межі адмінбудівлі.

Карєєв пояснив, що у цьому зв’язку в п’ятницю зранку детективи НАБУ провели обшук у приміщенні Мін’юсту.

Читайте також: Законність обшуку в Мін'юсті перевірять - ГПУ відкрила справу

“Обшук проводився згідно з усіма вимогами чинного законодавства... Були присутні поняті, була присутня особа, яка на той час знаходилася в Міністерстві юстиції, це охоронець, працівник Нацгвардії, і була фіксація повністю всього на відео”, - наголосив він, уточнивши, що відеозйомка велася безперервно протягом усього процесу обшуку.

Керівник детективів НАБУ зауважив, що також було проведено обшук удома в керівника секретаріату Мін’юсту. За його даними, для цього у бюро була ухвала слідчого судді, а на сам обшук було допущено п’ять адвокатів зазначеної особи.

Карєєв підкреслив, що інформація про можливе знищення документів була підтверджена - у приміщенні міністерства детективи знайшли фрагменти документів у кошику для сміття, а вдома у керівника секретаріату - оригінали окремих документів.

“Це дійсно речові докази у кримінальному провадження”, - запевнив посадовець НАБУ.

Він додав, що наразі детективи бюро вивчають зміст вилучених документів.

Також на сторінці НАБУ у Facebook оприлюднили фото та відео обшуку у Мін'юсті:

Як повідомляв Укрінформ, раніше перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька заявила, що 8 грудня о 7:15 до будівлі Міністерства юстиції зайшли співробітники НАБУ, не маючи ухвали суду, вилучили у прибиральниці ключі від кабінетів і "замкнулися всередині". Коли працівники міністерства прийшли на роботу і почали вимагати ухвалу суду, детективи НАБУ "втекли без будь-яких пояснень через чорний хід".

У цьому зв’язку Міністерство юстиції звернулося до Генерального прокурора з заявою про злочин, а також до послів країн “Великої сімки” та Міністерства юстиції США.

Генеральна прокуратура відкрила провадження за фактом проведення детективами Національного антикорупційного бюро обшуку у Міністерстві юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-