Законність обшуку в Мін'юсті перевірять - ГПУ відкрила справу

Законність обшуку в Мін'юсті перевірять - ГПУ відкрила справу

Укрінформ
Генеральна прокуратура відкрила провадження за фактом проведення детективами Національного антикорупційного бюро обшуку у Міністерстві юстиції.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook

"За даним фактом Генеральною прокуратурою України внесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато провадження", - написав він.

Як уточнив Лисенко, заява про кримінальне правопорушення надійшла до Генеральної прокуратури України за підписом заступника міністра юстиції. 

Читайте також: У Мін’юсті припустили, що обшуки НАБУ пов’язані з рішенням Євросуду

"У заяві вказується на проведення детективами Національного антикорупційного бюро України обшуку у приміщенні кабінету №413 Міністерства юстиції України... У заяві також вказується на те, що обшук був проведений на порушення вимог КПК, а в діях відповідних службових осіб НАБУ вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.162 Кримінального кодексу України", - поінформував речник ГПУ.

Раніше перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька заявила, що 8 грудня о 7:15 до будівлі Міністерства юстиції прийшли з обшуком працівники НАБУ. Вони вилучили у прибиральниці ключі від кабінетів і "замкнулися всередині". Бернацька вказала на те, що обшуки НАБУ проходили незаконно. 

У цьому зв'язку Міністерство юстиції звернулося до генерального прокурора з заявою про злочин, а також до послів країн "Великої сімки" та Міністерства юстиції США. 

Натомість у НАБУ наполягають, що слідчі дії проводилися відповідно до закону, а невідкладність обшуку була пов'язана з тим, що у Мін'юсті, за даними НАБУ, вдалися до знищення документів, необхідних бюро для розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-