Аласанія заявляє, що фінасування НСТУ в бюджеті- 2018 “зрізано вполовину”

Аласанія заявляє, що фінасування НСТУ в бюджеті- 2018 “зрізано вполовину”

Укрінформ
У законі про державний бюджет на 2018 рік, який Верховна Рада ухвалила в четвер увечері в другому читанні, фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) зменшене майже уполовину порівняно з 2017 роком.

Про це директор НСТУ Зураб Аласанія написав на своїй сторінці у Facebook.

«Фінансова атака на НСТУ закінчилась прийняттям бюджету України на 2018 рік, де фінансування НСТУ зрізано вполовину проти законного», - констатує Аласанія.

За його словами, також суттєве зменшення фінансування буде і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). І в цьому Аласанія бачить певний зв’язок - програми розслідувань корупції можновладців в обох закладах – це тільки найочевидніше.

«Вперше я посміхнувся після оприлюднення проекту бюджету 2018, побачив порівняльну таблицю фінансування установ з держбюджетом за 2017 і 2018 роки. Збільшено в ньому було бюджети на утримання (підтримку) всіх бюджетних установ (включно з АП та МІП). І тільки в двох випадках фінансування було суттєво зменшено: НАБУ і... НСТУ», - написав керівник телекомпанії.

Читайте також: У НСЖУ кажуть, що кореспондента "Українського радіо" затримав КДБ

Аласанія визнав, що НСТУ поки не настільки на вістрі суспільної уваги, розуміння необхідності існування Суспільного мовника в країні поки немає, ані в “елітах” ані у громадян, але реформу в цій сфері продовжувати необхідно.

Директор НСТУ зазначив, що отримав лист підтримки Суспільного мовника, підписаний послами 20 країн Європи та США і адресований усім учасникам бюджетного процесу. Посли, за його словами, закликають український уряд та політиків до належного фінансування НСТУ задля подальшої реформи установи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-