У НСЖУ кажуть, що кореспондента

У НСЖУ кажуть, що кореспондента "Українського радіо" затримав КДБ

Укрінформ
Кореспондента "Українського радіо" в Білорусі Павла Шаройка затримали співробітники Комітету держбезпеки країни.

Наразі журналіст має лише державного адвоката.

Про це повідомив у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. 

"Подробиці. Українського журналіста Павла Шаройка було затримано у Мінську 25 жовтня. Того ж дня у квартирі, де Павло мешкає з родиною - дружиною Оленою та донькою, було проведено обшук. Затримання (арешт) проведено КДБ Білорусі. Павло має лише (!) державного адвоката. Тобто наданого білоруською владою! Про залучення іншого адвоката посольством України в РБ нічого не відомо", - зазначив Томіленко.

За його словами, з родиною Шаройко спілкується листами. Перший прийшов до дружини поштою лише через півтора тижні.

"НСЖУ пропонує об'єднати зусилля Національного радіо (НСТУ), де Павло працює штатним кореспондентом, та МЗС України для залучення незалежного кваліфікованого адвоката. При цьому Національна спілка журналістів України продовжує вимагати від білоруської влади негайного звільнення нашого колеги!" - наголосив Томіленко.

Читайте також: У Білорусі затримали кореспондента "Українського радіо"

Раніше у п'ятницю голова НСТУ Зураб Аласанія повідомив, що в Білорусі затримали власного кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка.

Це вже не перший інцидент з українцями в Білорусі. Так, 24 серпня у цій країні зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Юнак поїхав у Білорусь зустрітися з дівчиною, з якою, за словами його батька, познайомився в інтернеті. Білоруські силовики тривалий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним українсько-білоруського кордону. Пізніше з'ясувалося, що Гриб перебуває в Росії у краснодарському СІЗО №5, його обвинувачують у тероризмі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-