Рада підвищила зарплати депутатам до рівня міністрів

Рада підвищила зарплати депутатам до рівня міністрів

Укрінформ
Верховна Рада встановила  розмір посадових окладів народних депутатів на рівні посадових окладів членів Кабінету міністрів, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

За прийняття відповідного проекту постанови №7172 «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України» проголосували 235 депутатів, при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття та застосовується з 1 жовтня 2017 року.

«Проектом пропонується врегулювати питання фінансового забезпечення діяльності депутатів, прирівняти їх в питаннях матеріального забезпечення до членів Кабміну. До прикладу, посадовий оклад міністра зараз становить 16 тисяч гривень. Відповідно до проекту постанови такий самий розмір посадового окладу пропонується встановити народному депутату-члену комітету», - зазначив під час доповіді проекту постанови перший заступник регламентного комітету Ради Павло Пинзеник.

Окрім того парламент встановив здійснення Апаратом Ради надбавки до посадового окладу в розмірі, встановленому для членів Кабінету міністрів України за рішеннями комітетів, до предмета відання яких належать питання регламенту і бюджету.

Депутати також встановили загальний місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України в розмірі 25 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Читайте також: Під Радою - близько тисячі мітингувальників

У висновку Регламентного комітету до законопроекту зазначається, що зараз посадовий оклад народного депутата в залежності від посади, яку він обіймає в керівництві Верховної Ради України та її органах, визначається на підставі розпорядження Голови Верховної Ради України від 09.09.2005 № 1145. Посадовий оклад для народного депутата України – члена комітету у розмірі 6 109,0 грн. був встановлений на рівні посадового окладу члена Кабінету міністрів України, який в свою чергу розраховувався на підставі розпорядження Президента України «Про посадовий оклад Прем’єр-міністра України» 1992 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-