Радіостанції для ЗСУ: Міноборони прокоментувало

Радіостанції для ЗСУ: Міноборони прокоментувало "непрозорий конкурс"

Укрінформ
У Міністерстві оборони України назвали недостовірною інформацію, яку оприлюднили деякі інтернет-видання, щодо нібито непрозорого проведення конкурсу при закупівлі радіостанцій для ЗСУ.

Таку заяву МОУ оприлюднило на своєму сайті.

"Інформація, яку оприлюднили деякі інтернет-видання щодо нібито непрозорого проведення конкурсу при закупівлі радіостанцій для потреб Української армії є недостовірною та такою, що дискредитує Збройні сили України у день професійного свята", - йдеться у заяві.

Зазначається, що процедура закупівель відбувалася з урахуванням усіх вимог чинного законодавства після проведення визначальних та порівняльних випробувань, які проводили фахівці ЗСУ, а саме військовослужбовці з досвідом участі у бойових діях в АТО.

У відомстві підкреслили, що будь-який зразок радіостанцій та апаратури внутрішнього зв’язку та комунікації іноземного виробництва при встановленні на зразки озброєння та військової техніки, яка перебуває на озброєнні ЗСУ, потребує адаптації. "Відповідна робота проводиться із залученням державних та приватних підприємств, без залучення додаткових коштів", - наголосили у МОУ.

У серпні - вересні 2016 року було організовано та проведено практичну демонстрацію радіозасобів ультракороткохвильового діапазону компаній "Elbit Systems Ltd" та "Aselsan", здійснено аналіз тактико-технічних характеристик та можливостей радіозасобів, обрахована вартість переоснащення зазначеними радіозасобами механізованої та танкової бригад.

У листопаді 2016 року спільною комісією Збройних Сил України та Національної гвардії України було здійснено практичну перевірку заявлених тактико-технічних характеристик радіозасобів ультракороткохвильового діапазону компанії "Aselsan". Разом з тим, протягом вересня - грудня 2016 року проводилися визначальні відомчі випробування радіозасобів ультракороткохвильового діапазону компанії "Harris", "Elbit Systems Ltd" та "Aselsan".

На випробування представники компанії "Elbit Systems Ltd" не прибули, Акт проведення визначальних відомчих випробувань затверджений за результатами перевірок тільки для радіозасобів ультракороткохвильового діапазону компаній "Harris" та "Aselsan". За результатами випробувань було підготовлено та видано відповідний наказ Генерального штабу про допущення до експлуатації у Збройних Силах України радіозасобів ультракороткохвильового діапазону виробництва компаній "Harris" та "Aselsan".

Читайте також: До кінця року війська отримають більше тисячі одиниць зброї та техніки

У грудні 2016 року Центральним науково-дослідним інститутом озброєння та військової техніки ЗСУ була проведена науково-технічна експертиза щодо радіозасобів іноземних виробників, за результатами якої зазначено: "доцільно для потреб Збройних Сил України вибрати лінійку радіозасобів компанії "Aselsan", які повною мірою задовольняють вимогам, що висуваються системою управління військами до засобів радіозв’язку тактичної ланки управління".

За результатами проведених дослідницьких порівняльних випробувань, а також аналізу стану виконання укладених контрактів на закупівлю радіостанцій ультракороткохвильового діапазону виробництва компаній "Elbit Systems Ltd" та "Aselsan", ультракороткохвильові радіостанції виробництва компанії "Aselsan" визнано такими, що за своїми тактико-технічними та якісними характеристиками відповідають визначеним вимогам, та такими, що найкращим чином адаптовані до системи зв’язку Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-