Суд зобов’язав повернути на посаду керівника Бердянського торгового порту

Суд зобов’язав повернути на посаду керівника Бердянського торгового порту

Укрінформ
Апеляційний суд Запорізької області зобов'язав Міністерство інфраструктури України відновити на посаді керівника ГП «Бердянський морський торговий порт» Миколу Ільїна, звільненого у квітні цього року.

Про це повідомив в Facebook сам Ільїн.

«Судді Апеляційного суду Запорізької області у черговий раз підтвердили що закон в Україні діє. Своїм рішенням вони відмінили наказ 41-0 від 18.04.17 і зобов'язали Міністерство інфраструктури України відновити мене на колишньому місці роботи, в якості в.о. директора ДП БМТП», - йдеться в повідомленні.

За його словами, рішення суду набрало чинності 5 грудня - у момент оголошення, у зв'язку з чим Ільїн має намір найближчим часом приступити до виконання обов'язків керівника ДП БМТП.

Читайте також: У Бердянському порту робітники не впускають нового директора. Хочуть бачити Омеляна

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2017 року Миколу Ільїна було звільнено наказом Мінінфраструктури з посади керівника ДП «БМТП», а 21 квітня усунено із займаної посади в.о. директора ДП «БМТП» рішенням Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя. До цього, 30 березня, правоохоронці за рішенням суду вилучили ряд документів порту, які знадобилися для розслідування кримінального провадження, відкритого по БМТП.

На посаду керівника БМТП було призначено Богдана Бабця. Рішення Мінінфраструктури України про зміну керівника підприємства викликало протести в колективі. Так, 20 квітня Бабець не зміг потрапити на підприємство через мітинг протесту портовиків, які виступили на підтримку Ільїна і впродовж дня блокували вхід в адмінбудівлю ДП «БМТП». Протести тривали декілька днів і завершилися після винесення судової ухвали про усунення Ільїна з займаної посади.

На днях ДП «БМТП» заявило про перехід підприємства на неповний робочий день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-