Мітинг під Радою: депутати досі не виступили - радяться

Мітинг під Радою: депутати досі не виступили - радяться

Укрінформ
Кількасот людей продовжують чекати на площі Конституції на заяви народних депутатів щодо подальшого перебігу мітингу на підтримку колишнього голови Одеської ОДА лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виступи народних депутатів анонсувалися ще вдень 5 грудня. Спершу очікувалось, що їхні заяви будуть озвучені відразу після вечірнього пленарного засідання Ради, зокрема за підсумками звіту генерального прокурора Юрія Луценка. Наразі, станом на 20:50, біля будівлі Верховної Ради залишається близько трьох сотень людей. Народні депутати так і не виступили - зі слів організаторів мітингу, наразі народні депутати проводять нараду.

Як повідомлялося, через втечу екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі з-під варти перевірять вісьмох народних депутатів, серед яких Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Юрій Дерев'янко.

Правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради.

Читайте також: ГПУ оголосила Саакашвілі у розшук

За даними СБУ, Саакашвілі затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-