ГПУ оголосила Саакашвілі у розшук

ГПУ оголосила Саакашвілі у розшук

Укрінформ
Генеральна прокуратура України доручила Національній поліції розшукати та затримати екс-голову Одеської ОДА, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

"Генеральна прокуратура України підготувала та передала до голови Національної поліції України Сергія Князєва постанову про оголошення в розшук Міхеїла Саакашвілі, який втік з-під варти під час транспортування його на допит в СБУ", - написав він.

Розшук екс-голови Одеської ОДА, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі доручено Національній поліції та Службі безпеки України.

"Національна поліція України підтверджує, що слідчий Генеральної прокуратури України виніс постанову про оголошення в розшук підозрюваної особи – громадянина Саакашвілі Міхеїла Ніколозовича. Здійснення розшуку доручено Національній поліції та Службі безпеки України", - інформує прес-служба НПУ.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі заблокували мікроавтобус із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради, де організував мітинг.

Читайте також: Вісім депутатів перевірять через втечу Саакашвілі з-під варти

За даними СБУ, Саакашвілі оголошено підозру за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Луценко закликав Саакашвілі з'явитися у середу з 9 години ранку до слідчого СБУ для отримання підозри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-