Вісім депутатів перевірять через втечу Саакашвілі з-під варти

Вісім депутатів перевірять через втечу Саакашвілі з-під варти

Укрінформ
Через втечу екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі з- під варти перевірять 8 народних депутатів, серед яких — Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Юрій Дерев'янко.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді під час свого виступу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Кримінальними діяннями ми вважаємо діяння всіх осіб, які перешкоджали законним діям щодо захисту української держави правоохоронцями СБУ. Серед них діючі народні депутати - Ігор Луценко, Юрій Дерев'янко, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Олег Петренко, Юрій Левченко, Сергій Лещенко, Віктор Чумак”, - сказав Луценко.

За його словами, наразі не можна говорити про будь-які підозри для народних депутатів, але “слідство обов’язково запросить згаданих народних депутатів і дасть оцінку їхнім діям, які призвели до втечі з-під варти людини, яка обгрунтовано має отримати підозру в скоєнні особливо тяжкого злочину”.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради.

 За даними СБУ, Саакашвілі оголошено підозру за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Читайте також: Генпрокурор: Статус Саакашвілі - втікач з-під варти

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-