Лутковська хоче відвідати українських політв'язнів у РФ

Лутковська хоче відвідати українських політв'язнів у РФ

Укрінформ
Уповноважений Верховної Радиз прав людини Валерія Лутковська звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з ініціативою організувати спільний візит для особистої зустрічі з українськими політв'язнями у РФ. 

Про це Лутковська заявила під час міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми захисту прав людини на євразійському просторі: обмін найкращими практиками омбудсманів», що проходить сьогодні у Москві, повідомляє прес-служба омбудсмена 

«Я звернулась до Тетяни Миколаївни з ініціативою організувати спільний візит для особистої зустрічі з Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Романом Сущенком, Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Павлом Грибом та іншими громадянами України, які перебувають в місцях несвободи на території Російської Федерації. Мені дуже важливо знати, в яких умовах вони знаходяться. Зі свого боку, я готова здійснити спільний візит у пенітенціарні установи України з метою моніторингу дотримання прав громадян РФ, які перебувають в них. Поки що, на жаль, я не отримала відповіді на свої листи», - зазначила Лутковська.

Як відомо, Лутковська неодноразово зверталася до російської колеги з приводу захисту прав українських громадян, які утримуються в місцях несвободи РФ. Ці звернення стосувалися, в тому числі, дотримання прав Романа Сущенка, з’ясування загального стану здоров’я Павла Гриба, місцезнаходження Станіслава Клиха, причин його госпіталізації, а також стану його здоров’я тощо.

Читайте також: Правозахисники скаржаться в прокуратору РФ на невидачу посилок Сенцову

Раніше Лутковська висловлювала готовність продовжувати практику спільних моніторингових візитів, як це відбулося наприкінці грудня минулого року, коли омбудсмани України і РФ спочатку відвідали Сімферопольський СІЗО, а потім Миколаївський.

Втім, за словами Лутковської, Москалькова не відповідає на пропозиції проведення спільних моніторингових візитів.

Фото: Василь Дерюгін / Коммерсант

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-