Адвокат прокоментував версію про обмін Чийгоза і Умерова на громадян РФ

Адвокат прокоментував версію про обмін Чийгоза і Умерова на громадян РФ

Укрінформ
На думку російського адвоката Марка Фейгіна, версія про обмін засуджених в Криму заступників голови Меджлісу Ахтема Чийгоза і Ільми Умерова на підозрюваних у шпигунстві в Туреччині громадян РФ, виглядає правдоподібною.

Таку думку Фейгін висловив у телеефірі, повідомляє "Крим. Реалії".

«Мені такої інформації точно не відомо. Я навіть більше ніж переконаний, що вона (інформація - ред.) нікому практично не відома. Про неї знали тільки особи, які домовлялися - Ердоган і власне Путін. Але, ви знаєте, це виглядає досить правдоподібно, тому що таке припущення вже було, що буде обмін», - прокоментував Фейгін інформацію телеканалу Haberturk.

За словами адвоката, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган міг піти на такий обмін, тому що хотів показати кримськотатарському народу, частина якого мешкає в Туреччині, що він зайнятий його долею.

Читайте також: Туреччина обміняла Чийгоза і Умерова на російських агентів - ЗМІ

Напередодні німецьке агентство dpa з посиланням на турецьку телекомпанію Haberturk повідомило, що влада Туреччини видала Москві підозрюваних в шпигунстві громадян Росії Олександра Смирнова і Юрія Анісімова в обмін на звільнення заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільми Умерова.

Офіційного підтвердження цієї інформації немає, як і публічних коментарів російської і турецької сторін.

Як відомо, російська влада 25 жовтня звільнила Чийгоза і Умерова і передала їх Туреччині. Згодом вони приїхали до Києва.

Президент України Петро Порошенко 25 жовтня подякував Ердогану за його зусилля в звільненні Чийгоза та Умерова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-