Страчені голодом: у Брюсселі відкрилася фотовиставка про геноцид українців

Страчені голодом: у Брюсселі відкрилася фотовиставка про геноцид українців

Фото
Укрінформ
У Брюсселі відкрилася фотовиставка «Страчені голодом», присвячена пам’яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 років.

Виставка представлена у Брюссельському прес-клубі «Європа» та триватиме до 1 грудня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Бельгії.

«Штучний голод був створений цілеспрямованими заходами вищого керівництва колишнього Радянського союзу для придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення українців», - наголосив представник України при Євросоюзі, посол України у Бельгії Микола Точицький.

Церемонію відкриття виставки відвідали представники дипломатичного корпусу при ЄС та НАТО, офіційні особи керівних інституцій ЄС, українська громада в Бельгії, члени парламентської групи дружби Україна-Бельгія, друзі України у Європі.

Точицький окремо відзначив резолюцію Європарламенту, якою Голодомор в Україні було визнано злочином проти людства, та закликав країни світу долучитися до визнання цієї трагедії актом геноциду українського народу.

Читайте також: У Мистецькому Арсеналі презентують український переклад "Нотаток знічев’я"

Європарламентарій, польський політик і друг України Міхал Боні вкотре підтримав таку позицію та наголосив, що «Голодомор в Україні – це акт геноциду».

«Примітно, що як у середині минулого сторіччя під час Голодомору, так і зараз українці продовжують гинути від агресивних дій Росії», - заявив Люк Девінь, керівник відділу «Росія, «Східне партнерство», Центральна Азія та ОБСЄ Європейської служби зовнішньої діяльності.

Дипломат ЄС відзначив, що на сучасному етапі це стосується як окупованого Донбасу, так і анексії Криму, яку ЄС ніколи не визнає.

Окрема тематична частина виставки: «Голодомор їх не зламав» - також демонструє силу духу українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-