Генпрокуратура передала до НАБУ папери на екс-чиновника Фонду держмайна

Генпрокуратура передала до НАБУ папери на екс-чиновника Фонду держмайна

Укрінформ
Генпрокуратура передала до НАБУ кримінальне провадження за фактом зловживань службовими особами Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву разом з проектом повідомлення про підозру.

Про це інформує Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

"Управлінням Генеральної прокуратури з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводилось досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживань службовими особами Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву під час оренди та приватизації суб’єктом господарювання нежитлових приміщень площею 516, 6 кв м у м. Київ по вул. Хрещатик 24А", - йдеться у повідомленні.

В ході досудового розслідування встановлено достатні дані щодо вчинення колишнім керівником Регіонального відділення Фонду держмайна, передбачених ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, який зловживаючи службовим становищем сприяв незаконній приватизації об’єкта державної власності.

Читайте також: ГПУ підготувала підозру голові Фонду держмайна - Луценко

Слідчими управління ГПУ допитано вказану особу. Проте у зв’язку зі змінами до діючого законодавства, відповідно до якого, слідчі органів прокуратури позбавлені повноважень щодо розслідування кримінальних проваджень, які підслідні детективам НАБУ, вказане кримінальне провадження 23.11.2017 разом з проектом повідомлення про підозру зазначеній особі передано за підслідністю до Національного антикорупційного бюро України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-