Вибухи у Калинівці: офіцера оштрафували за недбальство

Вибухи у Калинівці: офіцера оштрафували за недбальство

Укрінформ
Офіцера військової частини в Калинівці оштрафували на 2465 грн за те, що він дозволив стороннім потрапити на територію частини у день, коли там сталася пожежа на складах.

Як повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, йдеться про начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку. 

"Установлено, що зазначений старший офіцер, будучи військовою службовою особою, на порушення статутних вимог 26 вересня 2017 року неналежно виконував свої службові обов'язки зі здійснення контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску особового складу і техніки на адміністративно-господарчу та технічну території вказаної військової частини, внаслідок чого працівниками приватного підприємства, зокрема, здійснено переміщення заборонених легкозаймистих речовин та пожежонебезпечних предметів на технічну територію зазначеної військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Поблизу Калинівки піротехнікам залишається обстежити 76 га

Як наголошують слідчі, 9 листопада у межах процесуального керівництва у кримінальному провадженні щодо вибухів боєприпасів на 48-му арсеналі Міноборони військова прокуратура Центрального регіону України склала протокол щодо зазначеного офіцера за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 («Недбале ставлення до військової служби») Кодексу про адміністративні правопорушення.

Наступного дня, 10 листопада, за результатами розгляду цього протоколу Калинівським районним судом Вінницької області майора притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу у розмірі 2465 гривень.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на території військового складу Міністерства оборони у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Унаслідок НС постраждали дві особи. Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-