НАЗК іще у липні не бачило конфлікту інтересів у Ситника - НАБУ

НАЗК іще у липні не бачило конфлікту інтересів у Ситника - НАБУ

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро стверджують, що Нацагентство з питань запобігання корупції ще у липні встановило відсутність конфлікту інтересів у Артема Ситника. 

Тоді розглядалася справа за позовом ТОВ "Студія права", нагадали у відомстві.

«Конфлікту інтересів у діях директора Національного антикорупційного бюро України не вбачається», - процитували в НАБУ лист за підписом керівника департаменту з організації роботи із запобігання та протидії корупції Національного агентства з питань запобігання корупції, підготовленого на запит ТОВ «Юридична компанія «Студія Права» 21 липня 2017 року.

З огляду на це, у НАБУ не розуміють, чому у липні 2017 року НАЗК вважало, що директор НАБУ діяв у відповідності до законодавства, а за кілька міцяців агентство вирішило звернутися до бюро з вимогою надати документи, що підтверджують правомірність дій Ситника, а пізніше склало стосовно нього адмінпротокол за нібито невчасне надання документів.

"НАБУ не виключає, що подібні дії можуть бути реакцією на розслідування детективами бюро проваджень за фактами ймовірного вчинення кримінальних правопорушень посадовцями НАЗК, а також інші резонансні події останнього місяця, зокрема й затриманням підозрюваних у так званій «справі рюкзаків», - вважають у відомстві.

Бюро також опублікувало копію відповіді НАЗК з цього питання від 27 липня 2017 року, а також ухвалу суду про залучення директора НАБУ до судового процесу як посадової особи, яке НАБУ надало у відповідь на запит НАЗК.

Читайте також: Комітет Ради 22 листопада збере "антикорупційних" керівників

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК ухвалило рішення направити в суд протокол про адміністративне правопорушення щодо директора НАБУ Артема Ситника. Протокол було складено за невиконання вимог НАЗК. Зокрема, повідомлялося, що Ситник надав із порушенням встановленого законом терміну запитувані в листі НАЗК копії документів та інформацію, а також надав їх не в повному обсязі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-