Комітет Ради 22 листопада збере

Комітет Ради 22 листопада збере "антикорупційних" керівників

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції розгляне на засіданні в середу, 22 листопада, ситуацію навколо конфлікту антикорупційних органів. 

Засідання буде відкритим, запрошені керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, йдеться в повідомленні прес-служби Ради. 

"22 листопада об 11.00 - Засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції", - зазначається в анонсі прес-служби Ради. Разом із тим Порядком денним передбачені обговорення кримінальних проваджень, відкритих НАБУ щодо заяви директора департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Соломатіної Г.Ж. щодо фальсифікацій керівництвом Національного агентства результатів спеціальних та повних перевірок декларацій та за фактом подання головою НАЗК Корчак  завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

Також комітет розгляне повідомлення народного депутата Антона Геращенка на засіданні Комітету з питань запобігання і протидії корупції 15 листопада  про можливі неправомірні дії директора НАБУ Ситника.

Захід відбудеться за участю народних депутатів України, громадських організацій, які здійснюють діяльність щодо запобігання корупції, міжнародних та українських експертів у сфері запобігання та протидії корупції. Запрошені керівники антикорупційних відомств.

Читайте також: Конфлікт НАБУ і НАЗК: Луценко анонсував засідання двох комітетів Ради

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд столиці зобов'язав Національне антикорупційне бюро України відкрити кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення генерального прокурора Юрія Луценка.

У свою чергу, Генеральна прокуратура України відкрила провадження проти голови Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника.

Крім того, Спеціалізована антикорупційна прокуратура висловила занепокоєння конфліктом між НАБУ та НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-