Конфлікт НАБУ і НАЗК: Луценко анонсував засідання двох комітетів Ради

Конфлікт НАБУ і НАЗК: Луценко анонсував засідання двох комітетів Ради

Оновлено
Укрінформ
Відбудеться екстрене засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання корупції та Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності для розгляду конфлікту між НАБУ та НАЗК.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відбувається дестабілізація антикорупційних структур, тому сьогодні було ухвалене рішення про скликання надзвичайного екстреного закритого засідання двох комітетів - антикорупційного та правоохоронного. Вважаю, що це правильна площадка, щоб заслухати в закритому режимі дії НАБУ, САП, ГПУ, при потребі МВС, і припинити персональний захист мундира шляхом відкриття кримінальних справ у відповідь. Це неприпустима практика", - сказав він.

Луценко додав, що його турбує ситуація, коли керівник "одного антикорупційного органу абсолютно законно надсилає вимогу надати документи, а інший відмовляється і при цьому порушує справу на тих, хто посмів ці документи витребувати".

Генпрокурор вважає неприйнятною ситуацію, коли керівник антикорупційного органу добивається особистої недоторканності, порушуючи справи проти всіх інших. На думку Луценка, це призведе до зловживань.

Читайте також: Справу на генпрокурора НАБУ відкрило за заявою Рената Кузьміна

Як повідомлялося, екс-керівник одного із департаментів НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила керівництво Нацагенства у зловживаннях під час перевірки електронних декларацій. НАБУ відкрило провадження за цим фактом 

Згодом стало відомо, що НАЗК ухвалило рішення направити в суд протокол про адміністративне правопорушення щодо директора НАБУ Артема Ситника. Протокол було складено за невиконання вимог НАЗК. Зокрема, повідомлялося, що Ситник надав із порушенням встановленого законом терміну запитувані в листі НАЗК копії документів та інформацію, а також надав їх не в повному обсязі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-