Директора українського заводу затримали в Білорусі за хабар - посол

Директора українського заводу затримали в Білорусі за хабар - посол

Укрінформ
Керівника українського підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» Олександра Скибу затримали в Білорусі за дачу хабара.

Про це повідомив виданню TUT.BY посол України в Білорусі Ігор Кизим.

Як розповів Кизим, про затримання йому стало відомо в суботу, 18 листопада.

«Я відразу ж зв'язався з колегами з білоруського МЗС. На жаль, вони не володіли якою-небудь інформацією. Не надали інформацію і в КДБ», - зазначив дипломат.

«Ми направили ноту з вимогою пояснити, за що був затриманий громадянин України, і що йому інкримінують. Ми також зажадали допустити до затриманого консула і родичів», - додав посол.

За інформацією, яка є у посла України, директору українського заводу інкримінують дачу хабара.

У той же час коментувати виданню ситуацію в КДБ Білорусі відмовилися. У МЗС Білорусі поки не мають інформації про затримання.

Раніше в понеділок, 20 листопада, стало відомо, що білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» (с. Костянтинівка Донецької обл.) Олександра Скибу, який прибув до Мінська 15 листопада у відрядження на переговори з ВАТ «Мінський тракторний завод».

Читайте також: КДБ Білорусі затримав директора українського заводу

Як відомо, 25 жовтня в Мінську був затриманий власкор «UA:Українське Радіо» в Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому пред'явлено стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення у «шпигунстві».

Раніше, 4 серпня, в Білорусі пропав 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його виманили російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор Краснодара (Росія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-