Вісім екс-посадовців ДФС ігнорують вимоги заповнити е-декларацію - НАЗК

Вісім екс-посадовців ДФС ігнорують вимоги заповнити е-декларацію - НАЗК

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило 8 висновків щодо умисного неподання колишніми працівниками Державної фіскальної служби декларацій після звільнення.

Таке рішення ухвалено на черговому засіданні НАЗК, повідомляє прес-служба органу.

«У діях колишніх працівників ДФС вбачаються ознаки корупційного правопорушення, за яке передбачено кримінальну відповідальність, визначену статтею 366-1 Кримінального кодексу України. За результатами бездіяльності колишніх посадових осіб ДФС відповідні документи будуть надіслані до Національної поліції», - йдеться у повідомленні.

У НАЗК заявляють, що агентство надсилало нагадування колишнім посадовцям ДФС про необхідність подання декларацій у передбачений законом десятиденний термін, проте ці повідомлення проігноровано. Більш того, колишні посадовці не надали жодних пояснень щодо поважності причин неподання декларації або заперечень.

Читайте також: Екс-працівниці НАЗК після скандальних заяв виділили охорону

За умисне неподання декларації суб'єктом декларування передбачено відповідальність у вигляді штрафу від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-