У бізнес-омбудсмена заявляють про чотири види скарг на правоохоронців

У бізнес-омбудсмена заявляють про чотири види скарг на правоохоронців

Укрінформ
Близько 15% скарг із тих, що надійшли до бізнес-омбудсмена від суб'єктів підприємницької діяльності, стосуються зловживань з боку правоохоронних органів.

Про це заявив заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак під час презентації в Укрінформі закону щодо запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес.

«Тема зловживання з боку правоохоронців яскраво відображена в нашій статистиці. Якщо станом на зараз ми отримали, починаючи з травня 2015 року, коли почали свою діяльність, близько 2700 скарг, то 15% тих скарг, які надійшли, були по правоохоронній тематиці. Це при тому, що близько 40% стосується фіскальної тематики», - заявив Грегірчак.

Читайте також: Мін'юст про "маски-стоп": виявилося, що дозволи на обшук підписували "пачками"

Він пояснив, що до вказаних 15% віднесли скарги щодо 4 типів зловживань з боку правоохоронних органів, а саме: коли необгрунтовано відкриваються кримінальні провадження проти бізнесу, коли бізнес не має права відкривати кримінальне провадження, коли строк досудового розслідування затягується і триває роками та коли мають місце різноманітні процесуальні зловживання перш за все під час здійснення такої слідчої дії, як обшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-