Вибухи на артскладах: комітет Ради кличе МОУ та прокуратуру на

Вибухи на артскладах: комітет Ради кличе МОУ та прокуратуру на "закритий звіт"

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з нацбезпеки і оборони викликає на своє наступне засідання керівників Міністерства оборони і військової прокуратури прозвітувати про результати розслідування вибухів на артилерійських складах України.

Це засідання проходитиме в закритому режимі, сказав у п’ятницю голова Комітету Сергій Пашинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зобов’язані контролювати не тільки ефективність використання бюджетних коштів Збройних сил, а й ефективність діяльності Міноборони. Тому ми повинні запросити на наступний комітет в закритому режимі з доповіддю керівництво Міноборони, яке вело розслідування вибухів на артскладах, і військової прокуратури, яка порушила кримінальну справу. У нас зірвались 4 склади боєприпасів. Хай прозвітують, які заходи було вжито. Ми хочемо дізнатися, чи є реакція на все це, і що робиться", - наголосив Пашинський.

Читайте також: Худоба на артскладах та "діри" у спецзоні: прокуратура знайшла нові порушення

Він висловив переконання, що в Україні вкрай важливо прийняти рішення про зберігання боєздатних боєприпасів у підземних сховищах, і про це також ітиметься на наступному засіданні Комітету. "Поки боєздатні боєприпаси не будуть належним чином заховані у підземні сховища, у нас при будь-якій забаганці Путіна вибухатимуть арсенали. Це аксіома, і в цій аксіомі нам треба переконати керівництво ЗСУ шляхом вмовлянь, петицій, листів або іншими шляхами", - сказав керівник комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-